Companii

Investitie Quadrant Connections la Sibiu

10.07.2006, 19:03 31

Producatorul englez de cablaje Quadrant Connections va investi in infiintarea unei unitati de productie la Sibiu, in parteneriat cu producatorul german Odu.
Reprezentantii companiei au declarat ca fabrica din Romania le va permite reducerea costurilor de asamblare a cablurilor si cresterea afacerilor in urmatorii ani. Aceasta este cea de-a doua unitate de productie din Europa dezvoltata de Quadrant Connections in colaborare cu un alt producator industrial pe o piata care permite obtinerea de costuri mai mici, dupa inaugurarea fabricii din Republica Ceha detinuta in parteneriat cu Evertronic.
"Orasul Sibiu are o lunga istorie industriala si este in curs de a deveni unul dintre centrele preferate ale companiilor straine care vin sa produca in Romania, iar aceasta tendinta se va accentua dupa integrarea tarii in Uniunea Europeana", au spus oficialii Quadrant Connections.
Noua unitate de productie se afla in locatia detinuta de compania Odu la Sibiu, investitia Quadrant urmand sa fie directionata in principal catre achizitia de echipamente.
Estimarea oficialilor pentru investitia in acest proiect se ridica la peste 200.000 de euro. "Anticipam recrutarea a 50 de angajati pana la sfarsitul acestui an si 100 pana la sfarsitul lui 2007, iar procesul de productie va incepe in urmatoarele saptamani", a precizat Anthony Sheridan, managing partner al companiei Quadrant Connections Limited. Majoritatea cablajelor fabricate la Sibiu vor fi folosite in industria telecomunicatiilor.
Compania Odu-Rom Manufacturing, care detine locatia de productie din Sibiu, a fost infiintata la inceputul acestui an avand ca obiect de activitate productia de componente electrice pentru motoare si vehicule.
Odu-Rom apartine companiei germane Odu, cu peste 500 de angajati dintre care 400 lucreaza in fabrica din M?hldorf, Germania.
Alti mari investitor germani care desfasoara in prezent proiecte de investitii in judetul Sibiu sunt concernul Kromberg &Schubert, care a inceput in a doua parte a anului trecut lucrarile la o noua fabrica de cablaje pentru industria auto, si Siemens, care face componente pentru motoarele masinior de spalat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO