Companii

Ipec îşi dublează producţia pe baza contractelor cu IKEA

29.08.2010, 23:51 113

Producătorul de articole de menaj din porţelan Ipec din AlbaIulia şi-a bugetat pentru anul viitor o cifră de afaceri de 17 mil.euro, ca urmare a creşterii numărului de comenzi venite din parteagrupului suedez IKEA.
Ipec a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 8,5 mil. euro,cu 30% mai mult decât în anul anterior, şi estimează pentru acestan vânzări totale de 13 mil. euro. Potrivit reprezen­tanţilorcompaniei din Alba, estimările făcute au la bază previziunile devânzări pentru următorii 5 ani ale IKEA, principalul client alcelor de la Ipec.
"Dublarea capacităţii de producţie şi totodată a cifrei de afacerianul viitor (faţă de 2009 - n. red.) s-a decis în bazapreviziunilor venite din partea IKEA, astfel că în momentul de faţă80% din totalul vânzărilor noastre sunt realizate pe bazacontractelor cu firma suedeză. Putem spune că mărirea portofoliuluide comenzi se datorează creşterii productivităţii prinautomatizări, respectiv robotizarea mai multor operaţii, programaflat încă în derulare", a declarat pentru ZF Transilvania ElenaCovaciu, director general al Ipec.
Compania din Alba activează în industria ceramică, fiind unuldintre principalii producători autohtoni de articole de vitrusmenaj. Oficialii Ipec spun că numărul de angajaţi ai companiei estede 371 de persoane şi că intenţionează ca până la finele anului săajungă la un efectiv de 400 de oameni.
Compania Ipec a fost înfiinţată în anul 1994. În anul 2000, IKEA aanunţat că doreşte să finanţeze printr-un împrumut unul dintrefurnizorii actuali, pentru a dezvolta o nouă capacitate deproducţie, acest lucru fiind comunicat tuturor furnizorilor dindomeniul ceramic. Ipec a câştigat finanţarea, dezvoltând până înprezent colaborarea cu IKEA. Ipec este controlată în totalitate defamilia Covaciu, acţionarii fiind Elena Covaciu, Cosmin Covaciu şiCristian Covaciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO