Companii

Iren Arsene, Editura Curtea Veche: Online-ul a generat 25% din vânzările de cărţi anul trecut, în România distribuţia de carte este încă slab dezvoltată

Iren Arsene, Editura Curtea Veche: Online-ul a generat...

Autor: Mirabela Tiron

26.02.2024, 18:00 65

Editura Curtea Veche tipăreşte circa 250 de titluri, şi are în portofoliu cărţi ale cunoscuţilor autori Dale Carnegie, Robert Kiyosaki, Daniel Goleman.

Editura Curtea Veche, deţinută de familia Arsene, cu  afaceri de 4 mil. euro anul trecut, îşi asigură 25% din vânzări pe platformele online, inclusiv pe  propriul site, potrivit oficialilor.

„Distribuţia de carte este slab dezvoltată în România, sunt doar câţiva jucători cu magazine şi ne bazăm pe platformele online. Nu vedem însă în acest an o creştere a vânzărilor dat fiind intrarea în insolvenţă a elefant.ro. Este tot mai dificil să rezistăm în piaţă, dacă în ianuarie vânzările s-au menţinut, în februarie sunt pe scădere“, a spus pentru ZF Iren Arsene, directorul general al Editurii Curtea Veche. Ea a pus bazele editurii în anul 1998, compania fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa de carte din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO