Companii

Israelienii de la Ram Global vor investi 250 mil. euro in imobiliare

04.06.2008, 21:52 148

Dezvoltatorul imobiliar Ram Global Group, controlat de oameni de afaceri israelieni, va investi in urmatorii trei ani circa 250 de milioane de euro in principal pe segmentul rezidential, dar si in proiecte comerciale si cladiri de birouri. Tinta principala a companiei este Bucurestiul, dar Ram Global cauta oportunitati si in Cluj, Brasov, Iasi, Timisoara sau Constanta.
"Ne vom concentra pe proiecte rezidentiale dedicate clasei medii, care constituie segmentul de piata cel mai important. Pana in prezent am investit 100 de milioane de euro pe piata romaneasca, in principal in proiecte rezidentiale", a declarat Moshe Charash, unul dintre actionarii Ram Global Group.
Compania dezvolta in prezent un proiect denumit Casablanca cu 1.260 de apartamente in cartierul Titan, in urma unei investitii de 140 de milioane de euro. Proiectul, care va cuprinde sapte blocuri cu 18 etaje, este dezvoltat pe un teren de 36.000 de metri patrati situat langa bulevardul Theodor Pallady.
"In acest moment, valoarea terenului pe care se va dezvolta proiectul Casablanca este de 25 de milioane de euro. Cel mai ieftin apartament cu doua camere va costa 60.000 de euro, iar cel mai scump va costa 130.000 de euro (preturi fara TVA). Suntem pe cale de a finaliza analiza ofertelor din partea companiilor de constructii", spune Charash.
Compania detine terenuri de circa 20 de hectare in Bucuresti pe care va dezvolta peste 550.000 mp de spatii rezidentiale si comerciale. Cea mai mare suprafata controlata de Ram Global, de circa 12 hectare, este situata in zona Vitan unde va dezvolta un proiect rezidential cu o suprafata construita de 425.000 mp. Reprezentantii Ram Global dezvolta proiectele imobiliare atat din surse proprii, cat si din finantari bancare. Pentru proiectul Casablanca, finantarea este acordata de Alpha Bank.
"Data fiind criza financiara din lume in acest moment, este putin mai dificil sa obtii finantare, dar nu imposibil pentru o companie cu experienta. In orice caz, consideram ca piata romaneasca inregistreaza in continuare o cerere mare de locuinte, motiv pentru care aceasta criza nu o va afecta prea mult", explica Charash.
Ram Global Group, format printr-un joint-venture al companiilor israeliene Gemolab Group si Yehuda and Avner Rahamin, activeaza pe piata din Romania inca din anul 1996, fiind implicata in dezvoltarea de proiecte rezidentiale si comerciale. Actionarii Ram Global s-au desprins din firma Rom Canada, care a inceput proiectul rezidential West Park din cartierul Militari, vandut in 2006 catre companiile israeliene BSR Europe si Steinmetz pentru 16,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO