Companii

Israelienii de la Tagor aduc 300 mil. euro pentru 4.500 de locuinte

07.08.2008, 21:24 60

Dezvoltatorul israelian Tagor Capital va investi, impreuna cu fondul britanic Patron Capital, peste 300 mil. euro pentru constructia a 4.500 de locuinte in Timisoara, Arad si Oradea, si a anuntat cumpararea unui teren de 61.000 de metri patrati in Timisoara.
"Compania a platit 13 mil. euro pentru terenul din Timisoara, unde vom construi un proiect imobiliar de 180.000 mp care va cuprinde 2.000 de locuinte si spatii comerciale. Aceasta tranzactie se adauga la seria de activitati de acest gen pentru care Tagor Capital si Patron au un contract de colaborare strategica", au declarat ieri reprezentantii Tagor.
Pentru achizitia terenului, cele doua companii au accesat credite bancare, in valoare de 16 mil. euro.
"Vom utiliza o parte din bani si pentru a cumpara terenuri in Arad si Oradea. La Oradea vrem sa construim 500 de locuinte, iar la Arad 2.000 de unitati. Intentionam sa atragem fonduri in valoare de 112 mil. euro, in vederea realizarii acestor investitii care vor reprezenta un efort investitional de peste 300 mil. euro", au precizat reprezentantii Tagor.
Tagor Capital si Patron Capital au semnat, in luna mai a anului trecut, un acord pe o perioada de patru ani, pentru realizarea unor investitii de peste un miliard de sekeli (182 mil. euro) in proprietati rezidentiale si comerciale din Romania.
Tagor, listata la bursa din Tel Aviv, este controlata de un grup de investitori condusi de omul de afaceri israelian Ofer Lieberson. Alti investitori sunt familia Rotter, care detine lantul de magazine de imbracaminte Castro.
Patron Capital Limited administreaza fondurile Patron Capital Partners care detin active de peste un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO