Companii

Iulia Bratu, EY România: Fondurile de investiţii de capital privat regionale caută în mod activ oportunităţi de plasare a capitalului de care dispun, iar apetitul investitorilor va creşte în continuare

Iulia Bratu, EY România: Fondurile de investiţii de...

Autor: Roxana Rosu

23.08.2022, 13:33 350

Fondurile de investiţii de capital privat regionale caută în mod activ oportunităţi de plasare a capitalului de care dispun, iar apetitul investitorilor va creşte în continuare, spune Iulia Bratu, Partener, Strategie şi Tranzacţii, EY România.

„ Nu preconizăm schimbări în apetitul acestora pentru investiţii noi, în pofida predicţiilor negative vehiculate în prezent în ceea ce priveşte perspectivele la nivel macro. Există mai multe campanii de atragere de fonduri în regiune care s-au încheiat recent, iar fondurile de investiţii de capital privat locale vor beneficia de un sprijin suplimentar ca urmare a lansării recente a fondului de fonduri în valoare de 400 milioane de euro de către Fondul European de Investiţii împreună cu Guvernul României”.

În opinia analistului, factorul care putea afecta o creştere a numărului de tranzacţii M&A pe piaţă este discrepanţa dintre aşteptările ridicate ale vânzătorilor în ceea ce priveşte preţul, pe fondul creşterii preţurilor de pe pieţele publice în ultimii doi ani, şi pragurile valorice ale investitorilor, în cadrul cărora aceştia trebuie să ia în considerare creşterea ratelor dobânzilor, creşterea inflaţiei şi randamentele dorite.

La nivel global, firmele de investiţii de capital privat vor să plaseze fonduri acumulate în valoare de peste 1,4 trilioane de dolari, disponibile pentru noi tranzacţii, în pofida volatilităţii pieţei, a presiunilor inflaţioniste şi a creşterii ratelor dobânzii.

În prima jumătate a anului, firmele de private equity au anunţat tranzacţii în valoare de 486 miliarde de dolari, cu 18% mai mici decât în perioada similară a anului trecut şi cu 9% sub semestrul al doilea al anului 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO