Companii

J&J, profit de 3,5 milioane dolari din vânzarea medicamentelor prescrise de medicii români mituiţi

Autor: Cojocaru Bogdan

10.04.2011, 16:07 35

Johnson & Johnson (J&J) a obţinut un profit de 3,5milioane de dolari în perioada 2000-2007 din produsele vândute demedicii români mituiţi în acest scop de grupul american de articolefarmaceutice şi de larg consum, potrivit unui document alSecurities and Exchange Commission din SUA.

Într-o plângere depusă la o instanţă americană, Securities andExchange Commission (SEC), comisia de reglementare a valorilormobiliare din SUA, arată că angajaţi ai unei subsidiare româneştiau mituit medicii români salariaţi în sistemul de stat şifarmacişti pentru a prescrie produsele farmaceutice pe carecompania le promova activ.

J&J a ajuns la oînţelegere cu SEC în urma căreia va plăti 70 mil.dolari

"Angajaţii au lucrat cu distribuitorii locali ai diviziei pentrua furniza lichidităţi doctorilor care prescriau pacienţilormedicamente ale J&J. Divizia asigura, de asemenea, excursiianumitor doctori care au acceptat să prescrie medicamenteleJ&J", se arată în document.

Plângerea menţionează că distribuitorii locali au obţinut baniinecesari plăţilor prin primirea de discount-uri la fiecare facturăsau de produse gratuite pe care le puteau vinde. Distribuitoriicolaborau apoi cu doctorii pentru a fi plătiţi pentru medicamenteleprescrise prin intermediul programul guvernamental deasigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO