Companii

Josef Reiter, BMW: Tinerii din IT reprezintă noua clasă medie a României, iar ei se uită acum spre maşini premium

Josef Reiter, BMW: Tinerii din IT reprezintă noua clasă...

Autor: Bogdan Alecu

21.01.2024, 16:00 8165

Tinerii IT-işti reprezintă clasa medie care poate trage în sus segmentul premium în România, şi nu doar prin achiziţii, ci şi prin servicii precum leasingul operaţional şi produse similare, este de părere Josef Reiter, managing director al BMW Group România.

„Suntem deja de ani de zile într-un mediu volatil, însă la final de zi rămânem într-o piaţă de creştere. Din punctul de vedere al PIB-ului spre exemplu, România continuă să crească, pentru 2024 ne aşteptăm la o creştere economică de 3,2%, iar în 2025 de 3,5%. Acum piaţa acesata încă este una sub radar, care nu a fost observată de marile companii. Spre exemplu, în România avem un sector IT puternic şi cu venituri mari“, a spus Josef Reiter.

El explică faptul că în Europa Centrală şi de Est toate ţările se confruntă cu probleme, de la inflaţie la corupţie, însă pe termen lung trendul rămâne crescător.

Spre exemplu, în Germania cel mai bine vândute modele BMW sunt seria 1 şi seria 3, cele care au cele mai accesibile preţuri, în timp ce în România bestsellerul, cu aproape un sfert din vânzări este SUV-ul X5.

„Tinerii în ziua de azi nu vor neapărat să cumpere o maşină, să strângă bani pentru avans, spre exemplu. Ei vor să folosească însă, motiv pentru care noi venim cu servicii noi precum leasingul operaţional. Tinerii din IT reprezintă o clasă medie cu venituri peste media naţională, iar ei îşi permit câteva sute de euro pe lună pentru un automobil premium“

Vânzările automobilelor BMW şi MINI au atins în 2023 un volum de aproape 5.000 de unităţi, cel mai ridicat volum de până acum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO