Companii

Jumătate dintre clădirile de birouri din Capitală tranzacţionate succesiv s-au vândut mai ieftin la cea mai recentă tranzacţie decât la prima. Patru clădiri office din Capitală – actualele AFI Park Floreasca, Europe House, AFI Lakeview şi Opera Center – au înregistrat la cea mai recentă tranzacţie un preţ mai mare decât la primul „deal“ cu acestea

Jumătate dintre clădirile de birouri din Capitală...

Autor: Bogdan Alecu

28.07.2023, 14:00 2249

Piaţa locală de birouri a împlinit în 2023 vârsta de 25 de ani, de la construcţia de la zero a primei clădiri moderne de birouri din Bucureşti – Bucharest Financial Plaza, clădirea de la Calea Victoriei, de lângă Palatul CEC şi fost sediu al Bancorex şi BCR, în prezent în portofoliul celor de la CPI Property Group sub numele de Myhive Victoriei.

În cei 25 de ani 17 clădiri au fost tranzacţionate de mai multe ori, iar un singur imobil a atins performanţa de a fi tranzacţionat de şase ori – Cascade Office Building de pe Buzeşti, din proximitatea Căii Victoriei.

„Clădirile Cascade, AFI Lakeview şi Băneasa Business Center au două caracteristici comune care explică faptul că au fost tranzacţionate de mai multe ori: unul este legat de vârstă – vorbim de clădiri construite în urmă cu peste 10 – 15 ani -, iar al doilea este legat de faptul că aceste imobile au făcut parte dintr-o serie de portofolii care au trecut prin mai multe tranzacţii, la un moment dat toate fiind deţi­­nute de Dinu Patriciu Global Properties“, a spus Cristi Moga, head of capital markets Cushman & Wakefield Echinox.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO