Companii

Jumătate dintre turiştii care ajung în Bucureşti aleg să se cazeze în apartamentele de tip Airbnb

Jumătate dintre turiştii care ajung în Bucureşti aleg...

Autor: Miruna Diaconu

04.03.2024, 00:07 1858

Jumătate din numărul real de turişti ajunşi în Bucureşti se cazează în casele şi apartamentele listate pe platformele de tip Airbnb sau Booking, denumite şi short term rental, spune Simona Constantinescu, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Din păcate, 50% din piaţa turistică a Bucureştiului este cazată în sistem short term rental. Noi semnalăm o concurenţă neloială, pentru că în zona reglementată, pe lângă 14-16 avize pe care trebuie să le obţii ca să poţi asigura cazare clasificată, investiţiile sunt mult mai mari şi plăteşti şi taxe. În preţul pe care îl oferă, hotelierul plăteşte undeva la 30% taxe“, spune Simona Constantinescu.

Multe dintre aceste cazări nu activează în legalitate, ceea ce afectează şi dimensionarea corectă a pieţei. Spre deosebire de unităţile clasificate, apartamentele listate pe Airbnb nu raportează datele.

ZF a cerut în trecut date de la ANAF cu privire la situaţia cazărilor Airbnb, însă instituţia nu a oferit informaţii. Deşi statul nu deţine o situaţie a acestor cazări, platforma este accesibilă tuturor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO