Companii

Kärcher renunţă la colaborarea cu Electroargeş la scurtă vreme după ce germanii au inaugurat o a doua fabrică proprie pe plan local. Circa 85% din businessul firmei româneşti venea din acest contract

Kärcher renunţă la colaborarea cu Electroargeş la...

Autor: Cristina Roşca

08.12.2021, 00:05 3191

♦ Acţiunile companiei Electroargeş, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din România, scădeau la jumătatea zilei de ieri cu aproape 15% ca urmare a acestui anunţ.

Producătorul de electrocasnice Kärcher a reziliat contractul de colaborare cu firma românească Electroargeş care producea aspiratoare pentru grupul german. Vestea a venit la scurtă vreme după ce germanii au inaugurat o a doua unitate proprie de producţie pe plan local.

Rezilierea este cu atât mai importantă cu cât contractul dintre Electroargeş şi Kärcher reprezenta 85% din businessul companiei locale. Producătorul român de aspiratoare şi componente anunţase deja că e în căutarea unor soluţii pentru a reduce dependenţa „periculoasă“ de colaborarea cu Kärcher. Cele două companii colaborează de foarte multă vreme, însă în ultimii cinci ani germanii şi-au dezvoltat şi producţie proprie în România.

„Electroargeş SA aduce la cunoştinţa acţionarilor şi potenţialilor investitori că a recepţionat astăzi, 06.12.2021, notificarea Alfred Kärcher SE & Co. KG prin care se comunică încetarea Contractului de furnizare („Supply Contract“) încheiat cu Electroargeş începând cu data de 30.06.2022 şi notificarea Alfred Kärcher SE & Co. KG prin care se comunică încetarea Contractului de împrumut a sculelor şi dispozitivelor („Tool Loan Agreement“) începând cu data de 30.04.2022 şi restituirea acestora până la data de 30.04.2022“, potrivit unui anunţ la BVB semnat de Roxana Scarlat, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO