Companii

Kontirom isi schimba denumirea in Arcelor Mittal Construction

15.02.2008, 21:17 50

Producatorul de panouri si profile din tabla Kontirom, parte a ArcelorMittal, isi schimba din aceasta luna denumirea in Arcelor Mittal Construction Romania, pentru a intari apartenenta la cel mai mare grup metalurgic din lume.
"Decizia modificarii numelui companiei s-a luat la nivel de grup, toate firmele din divizia Arcelor Mittal Construction schimbandu-si denumirea pentru a sublinia apartenenta la cel mai mare grup metalurgic din lume. Astfel, devenim oficial parte a unui grup international prezent in peste 60 de tari", a declarat Marian Parvu, directorul general al companiei.
Cifra de afaceri a companiei s-a majorat anul trecut cu un milion de euro, la 24 de milioane de euro. Arcelor Mittal Construction Romania produce hale industriale, materiale pentru inchideri de cladiri (panouri din tabla) si sisteme de acoperisuri si de evacuare a apelor pluviale.
Compania este prezenta pe piata din Romania din 1998, ca membra a grupului Arcelor, parte a diviziei Arcelor Construction, cel mai mare producator de solutii din otel pentru constructii din Europa. In 2006, Arcelor a fost preluat de grupul indian Mittal Steel, cel mai mare producator siderurgic din lume.
Grupul ArcelorMittal mai detine in Romania patru combinate siderurgice, la Hunedoara, Iasi, Galati si Roman, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.
ArcelorMittal a raportat anul trecut un profit net de 10,4 miliarde de dolari, in crestere cu 30% fata de rezultatul proforma (preliminar) din 2006, in contextul unui avans de 18,7% al vanzarilor, la 105,2 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO