Companii

Laboratoarele Medicover devin Synevo

05.05.2004, 00:00 65



Medicover Rombel, divizia de servicii medicale de laborator a grupului Medicover, va investi anul acesta 1 milion de euro, estimand o crestere a cifrei de afaceri cu 20% fata de 4,2 milioane euro in 2003.



O parte din bani va merge catre campania de marketing si comunicare ce va sustine schimbarea numelui companiei din Medicover Rombel in Synevo. Compania a schimbat numele diviziei de laborator ca sa sublinieze activitatea distincta a acesteia fata divizia de servicii medicale.



Restul, cea mai mare parte, vor fi investiti in lansarea unui nou serviciu -accesarea online a rezultatelor testelor de catre medici, deschiderea a doua puncte externe de recoltare in Bucuresti si punerea in functiune a unei retele de trei laboratoare intraspitalicesti in judetul Suceava.



Medicover Rombel este formata prin unirea activitatilor de laborator ale Medicover din Romania si Polonia.



"Urmatorul pas va fi implementarea brandului Synevo in Polonia, in paralel cu extinderea diviziei de servicii de laborator in tarile Europei Centrale si de Sud - Est", a declarat Dan Lazarescu, directorul general al Synevo International.



Punerea in functiune a retelei de laboratoare in judetul Suceava va avea loc in urma externalizarii simultane, prin licitatie, a serviciilor de laborator a spitalelor din Suceava, Radauti sau Campulung Moldovenesc.



Actualul Synevo a castigat licitatia anul trecut, punerea in functie a celor trei laboratoare urmand sa abia loc in luna iunie.



Proiectul va acoperi circa 65% din popolatia judetului.



Anul trecut, veniturile activitatii de laborator din Romania au crescut cu 6%, pana la 4,2 milioane de euro, jumatate din clienti fiind in regim privat, cealalta jumatate prin intermediul sistemului public.



Activitatea din Romania contribuie, deocamdata, cu peste 80% la veniturile totale ale diviziei de laborator.



Numarul laboratoarelor Synevo din Romania este de opt, in Bucuresti si in judetele Constanta, Cluj, Satu - Mare, Suceava.



Divizia de asistenta medicala prin abonament (care se va numi in continuare Medicover) a inregistrat anul trecut, in Romania, venituri de 3,5 milioane euro, in crestere cu 22% fata de anul anterior.



Numarul de abonamente a crescut anul trecut cu 3.000, pana la 15.000.



Medicover este o companie internationala de servicii medicale, listata la Bursa din Stockholm, a carei retea cuprinde peste 30 de centre medicale si peste 110.000 de abonati.



Reteaua Medicover include Polonia, Ungaria, Romania, Estonia si Republica Ceha.



Grupul a obtinut anul trecut venituri totale de 36,6 milioane euro, in crestere cu 4% fata de 2002. Pierderile operationale ale Medicover s-au ridicat la 1,1 milioane euro. laurentiu.ispir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO