Companii

Lanţul de săli de fitness Stay Fit Gym şi-a triplat numărul de centre în ultimele 18 luni, până la 21 de unităţi. Adrian Netea, Morphosis Capital: Planul nostru este deschidem aproximativ 40 de centre de fitness în următorii trei ani

Adrian Netea, Investment Director, Morphosis Capital

Adrian Netea, Investment Director, Morphosis Capital

Autor: Cristina Bellu

29.06.2023, 10:21 321

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, a ajuns la 21 de unităţi pe plan local, după ce în ultimele 18 luni compania a reuşit să-şi tripleze numărul de centre deschise odată cu intrarea fondului de investiţii Morphosis Capital în acţionariatul companiei.

„Rezultatele financiare pe care le înregistrăm sunt superioare previziunilor setate la demararea proiectului împreună cu partenerii noştri de la Morphosis Capital. Aceste aspecte, coroborate cu dezvoltarea amprentei geografice, care a generat o creştere direct proporţională a numărului de membri ai comunităţii, ne motivează să accelerăm procesul de expansiune”, spune Alexandru Lascăr, CEO al Stay Fit Gym.

De la începutul anului, Stay Fit Gym a inaugurat cinci noi centre de fitness, care au marcat intrarea companiei în Buzău, Iaşi şi Râmnicu Vâlcea, după investiţii totale de 16 milioane de lei.

Reţeaua Stay Fit Gym acoperă o zonă geografică extinsă, alcătuită din municipiul Bucureşti şi oraşele Buzău, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Râmnicu Vâlcea şi Voluntari. În ceea ce priveşte distribuţia cluburilor de fitness la nivel naţional, 11 dintre ele sunt localizate în Bucureşti, în Piteşti, Galaţi şi Sibiu există câte două centre Stay Fit Gym, iar în Buzău, Iaşi, Râmnicu Vâlcea şi Voluntari se află câte un centru.

În perioada următoare, Stay Fit Gym urmează să deschidă două centre noi, în Bucureşti şi Piatra Neamţ. În plus, compania plănuieşte ca până la finalul acestui an să mai deschidă alte şapte cluburi, astfel încât să încheie anul cu 28 centre de fitness deschise la nivel naţional.

„Piaţa de fitness din România se dezvoltă într-un ritm rapid, iar modelul de afaceri al Stay Fit Gym este extrem de bine adaptat nevoilor locale. Acest lucru se datorează fondatorilor care sunt foarte motivaţi şi deţin resursele necesare pentru a scala în mod accelerat reţeaua la nivel naţional. (...) Planul nostru este deschidem aproximativ 40 de centre de fitness în următorii trei ani, iar cu fonduri suplimentare, această afacere poate ajunge la 80 sau chiar 100 de astfel de centre în următorii cinci-şapte ani,” spune Adrian Netea, Investment Director, Morphosis Capital.

În 2022, Stay Fit Gym a înregistrat venituri totale de 19,5 milioane de lei, o creştere cu 130% faţă de 2021. În plus, compania a înregistrat şi o creştere exponenţială a numărului de abonaţi – de la aproximativ 4.200 la începutul lui 2022 la circa 20.000 în prezent.

Pentru acest an, Stay Fit Gym vizează venituri în valoare de 40 milioane de lei, o creştere de 105% în comparaţie cu 2022, bazată pe strategia companiei de expansiune şi creştere organică.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO