Companii

Locuinţele noi şi reabilitările termice ţin pe plus afacerile nemţilor de la Veka

Locuinţele noi şi reabilitările termice ţin pe plus...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.09.2018, 00:07 438

Locuinţele noi şi reabilitările termice ale celor mai vechi aduc cele mai multe venituri din businessul din România al germanilor de la Veka, distribuitori de profiluri din PVC pentru tâmplărie.

„Noul rezidenţial (ansamblurile rezidenţiale noi şi locuinţele individuale noi - n. red.) reprezintă cea mai mare pondere în businessul nostru din România. Apoi urmează reabilitările de locuinţe în regim propriu, pentru că, pe lângă termoizolare, se schimbă şi ferestrele“, spune Alexandru Oancea, marketing manager la Veka România.

Compania realizează pe plan local vânzări de circa 65 de milioane de lei (circa 14 milioane de euro), potrivit calculelor ZF. În primele şapte luni din 2018, vânzările Veka România au fost cu peste 20 de puncte procentuale mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veka are în România doar activităţi de distribuţie, către o reţea de 180 de parteneri, între care se regăsesc businessuri precum Casa Noastră (deţinut de Ştefan Cherciu) sau Optimedia (deţinut de familia Pantiş), dar şi firme mai mici, active la nivel local. Veka le vinde acestora profilele din PVC, iar ulterior companiile le folosesc pentru a realiza ferestrele finale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO