Companii

Lorand Szarvadi, Grand Hotel Balvanyos: Vara a fost foarte bună, cu un grad mediu de ocupare de peste 90%

Lorand Szarvadi, Grand Hotel Balvanyos: Vara a fost...

Autor: Cristina Roşca

26.08.2022, 00:07 1249

Antreprenorul extinde hotelul de 120 de camere din Covasna şi deschide un champagne and tapas bar în cadrul hotelului Radisson Blu din Bucureşti.

Lorand Szarvadi, proprietarul complexului Grand Hotel Balvanyos din judeţul Covasna, spune că vara a fost foarte bună pentru businessul din turism, cu un grad de ocupare de peste 90%. Până la final de septembrie nivelul rezervărilor rămâne bun.

„Vara a fost foarte bună pentru noi, cu un grad mediu de ocupare de peste 90%. Într-adevăr, au existat în primăvară câteva luni mai slabe, e vorba de perioada aprilie-iunie. Apoi lucrurile şi-au revenit, aşa că noi, la nivelul întregului an (ianuarie - august – n.red.), avem un grad mediu de ocupare similar celui din 2021, de circa 80%. Rămâne să vedem ce ne rezervă toamna“, explică antreprenorul.

Momentan, comportamentul de consum nu este mult diferit de cel din 2021, dat fiind că preţurile la energie sunt plafonate, ratele la bănci (ale celor legaţi la IRCC) abia în toamnă vor creşte, iar pentru vacanţe sau pentru cumpărăturile mai scumpe, românii încă au mai avut bani din cei puşi deoparte în pandemie.

Desen: Romeo Răileanu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO