Companii

Lumi diferite: Clienţii E.ON din România au stat în beznă 249 de minute. Cei din Germania, 20 de minute

Lumi diferite: Clienţii E.ON din România au stat în...

Autor: Roxana Petrescu

14.03.2019, 00:07 604
Decalajele faţă de vestul Europei rămân semni­fica­tive pe piaţa energiei în contextul în care în Ungaria durata întreruperilor neplanificate este de 60 de minute în re­ţeaua E.ON, iar în Germania lumina s-a luat în 2018 doar 20 de minute. În România, indicatorul a ajuns anul tre­cut la 249 de minute. În 2014, un consumator de ener­gie conectat la reţeaua de distribuţie adminis­trată de ger­manii de la E.ON din nordul ţării petrecea în beznă 408 mi­nute din cauza între­ruperilor neplanificate.

„Este păcat pentru această ţară, pentru cli­enţi şi pen­tru compa­nia noastră, dar tre­buie să re­ducem ni­ve­lul in­ves­ti­ţiilor. În com­paraţie cu anul ante­rior, vom in­ves­ti mai puţin cu 35-40%“, a declarat Frank Hajdinjak, direc­to­rul ge­neral al E.ON Ro­mânia, în cadrul ce­lei de-a opta ediţii a ZF Power Summit.

Declaraţiile lui Hajdinjak au venit în contextul în care compania pe care o conduce, un business de peste un miliard de euro activ în zona distribuţiei şi furnizării de energie şi gaze, intră sub incidenţa OUG 114.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO