Companii

Lupta pentru mediu. În 5 ani, toate casele din România ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice hibride cu cogenerare solară

Lupta pentru mediu. În 5 ani, toate casele din România...

Autor: Alexandra Matei

15.05.2021, 00:07 50355

Gheorghe Ţucu, fondator şi ma­naging partner al Valeg Creative Solutions, se aşteaptă ca în următorii 3-5 ani, toate casele din România să fie dotate cu panouri fotovoltaice hi­bride cu cogenerare solară şi este de părere că este mai folositor şi mai pro­fitabil să se producă energie pen­tru consumul propriu, prin aplicarea stan­dardului Nearly Zero Energy Buildings (nZEB).

„Panourile fotovoltaice hibride cu cogenerare solară sunt o investiţie care, pe de-o parte, înverzeşte res­pec­tiva clădire, iar pe de altă parte, re­duce substanţial factura cu energia a acesteia. În 3-5 ani, văd toate casele din România dotate cu panouri foto­vol­taice hibride cu cogenerare solară. Solu­ţia pură de energie regenerabilă este cogenerarea solară, care în­seamnă producerea simultană de căl­du­ră şi electricitate, utilizând panouri foto­voltaice hibride pentru consumul pro­priu al locaţiei, nu pentru a vinde în reţea“, a declarat Gheorghe Ţucu, fondator şi managing partner al Valeg Creative Solutions, companie de consultanţă şi inginerie specia­liza­tă în livrarea de soluţii integrate pentru cogenerare.

„Prin astfel de investiţii creşte re­zilienţa reţelei de distribuţie. Un sistem de 10 panouri hibride costă între 10.000 şi 12.000 de euro + TVA. O astfel de investiţie se recuperează în 3-4 ani de zile, iar durata de viaţă a acestor panouri este de 20-25 de ani.“ a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO