Companii

Mai multe oraşe din Europa restricţionează Airbnb, în timp ce România nu ştie nici câte funcţionează legal. Airbnb numără, în medie, circa 24.000 de proprietăţi listate în România

Mai multe oraşe din Europa restricţionează Airbnb, în...

Autor: Miruna Diaconu

18.03.2024, 16:40 9871

Spre comparaţie, în datele de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului apar doar 22.000 de unităţi clasificate, aici fiind incluse toate cazările din România, inclusiv hoteluri sau pensiuni.

Marile oraşe din Europa impun restricţii Airbnb şi proprietarilor care vor să îşi listeze cazările pe această platformă pentru a reduce numărul proprietăţilor care acti­vea­ză în ilegalitate, competiţia neloială faţă de indus­tria hotelieră, creşterea preţurilor la apartamente, cât şi turismul în exces. România nu se confruntă cu un turism în exces, dimpotrivă, însă multe dintre proprietăţile de pe plan local listate pe Airbnb funcţionează în ilegalitate.

România nu are nicio lege prin care să restricţio­neze activitatea Airbnb pe plan local, iar Ministerul Economiei, Antrepre­no­ria­tului şi Turismului spune că a iniţiat o lege pentru ca platforma să nu mai aibă posibilitatea legală de a promova astfel de unităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO