Companii

Mandatul lui Ionuţ Bindea de director general interimar al ROCA Industry, prelungit cu încă şase luni

Mandatul lui Ionuţ Bindea de director general interimar...

Autor: Tibi Oprea

21.12.2022, 13:50 185

ROCA Industry, holding înfiinţat de ROCA Investments cu denumirea de Holdingrock1 la Registrul Comerţului, care grupează companii româneşti producătoare de materiale de construcţii, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că administratorii au aprobat prelungirea mandatului de director general interimar acordat lui Ioan-Adrian Bindea, preşedinte al consiliului de administraţie. 

Mandatul lui Bindea a fost prelungit pentru o perioadă de şase luni, începând cu data de 29 decembrie 2022 şi până la 29 iunie 2023. 

Roca Industry (ROC1) are o capitalizare de 145 mil. lei şi este controlată în proporţie de 59,88% de Roca Investments. Acţiunile ROC1 se tranzacţionează în scădere cu 16,7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 3,4 mil. lei, arată datele BVB. 

Grupul de companii a anunţat la nivel consolidat venituri din exploatare de 208,2 mil. lei şi un profit net de 6,6 mil. lei în primele nouă luni ale anului. EBITDA a fost de 24,9 mil. lei, situându-se la un nivel de 12% din veniturile din exploatare.

La finalul lunii septembrie 2022, holdingul deţinea, direct sau indirect, participaţii în cinci companii direct productive (Bico, Sarcom, Terra, Eco Euro Doors, Dial) şi controla trei vehicule investiţionale: Colorock13, Doorsrock4 şi Nativerock1 (SPV-uri/spaţii private virtuale), conform datelor din raportul financiar trimestrial publicat la bursă. 

Recent, holdingul a anunţat că va prelua şi restul de 30% din acţiunile Eco Euro Doors de la familia Căşăvean, ajungând să deţină integral compania. De asemenea, BICO Industries, unde Roca Industry este acţionar majoritar, a preluat 55% din producătorul de plasă de armare Europlas din Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO