Companii

Manpower vrea un milion de euro din contracte de munca temporare

18.10.2004, 00:00 29

Compania americana de plasare a fortei de munca Manpower, isi va extinde reteaua teritoriala de agentii ajungand sa detina peste 20 de birouri in toata tara, in cadrul unui plan de investitii care se va derula pe o perioada de trei ani.
Compania este specializata in plasarea fortei de munca temporara, avand, in prezent, cate o agentie in Bucuresti si in Timisoara, in urma unei investitii de aproximativ 1 milion de euro. Munca temporara se refera la angajatii cu contract pe timp limitat.  De exemplu, o firma de mobila care are o comanda mai mare si are nevoie de un surplus de personal, apeleaza la o companie de plasare a fortei de munca temporara.  
"Practic, piata fortei de munca temporara in Romania este aproape inexistenta, dar o data cu investitiile multinationalelor din industrie, mai ales, se va dezvolta si ar putea ajunge la cateva sute de milioane de euro in cativa ani", a precizat Camelia Stanculescu, directorul general al Manpower Romania.
Oportunitatile pietei fortei de munca temporara sunt date si de dezvoltarea unor zone industriale cu potential, cum ar fi vestul tarii-zona Timisoara, centrul-Sibiu si Brasov, sau zona de sud-Calarasi.
Nevoia de forta de munca temporara este data de necesitatea companiilor din industrie de a crea fluxuri suplimentare de productie, pe perioade delimitate, sau de a realiza proiecte suplimentare care solicita un numar mai mare de angajati dar pe o anumita perioada de timp, a sustinut Stanculescu.
Una din problemele cu care se confrunta investitorii in momentul de fata este lipsa de mobilitate a angajatilor, dar pe masura ce va creste nivelul salariilor, aceasta mentalitate se va schimba, a mai afirmat Stanculescu. In tarile din Uniunea Europeana, aproximativ 3% din angajati apartin segmentului fortei de munca temporara.
Compania a intrat pe piata romaneasca in 2003, motivul intarzierii fiind lipsa unor reglementari clare din Codul Muncii care sa se refere la angajatii temporari. In cele 3 luni de activitate din 2003, Manpower Romania a obtinut o cifra de afaceri de cateva sute de mii de euro, conform directorului general al companiei, si vieaza atingerea nivelului de 1 milion de euro pentru anul in curs.
Manpower a luat fiinta in 1948, fiind listata in prezent la Bursa de Valori din New York, Statele Unite. Compania are o retea de 4.300 de birouri in 67 de tari si 23.000 de angajati si a intermediat contracte de munca pentru 2,3 milioane de oameni in 2003, la nivel mondial.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24