Antreprenori locali

Marcel Bărbuţ duce AdePlast spre exporturi de 10 milioane de euro

Secțiune susținută de Medlife Logo

13 iul 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Producătorul de materiale de construcţii Ade­Plast, controlat de Marcel Bărbuţ, a avut în primul se­mes­tru din 2018 vânzări de 216 milioane de lei, în creştere cu 12% faţă de primele şase luni ale anului trecut.

„Valoarea exporturilor realizate în primul semestru a cres­cut de asemenea cu 12%, atingând valoarea de apro­xi­mativ 20 de milioane de lei, pondere de peste 9% în ci­fra de afaceri. Prin noua platformă de la Işalniţa, ţintim pie­ţele din Serbia şi Muntenegru, precum şi o mai bună aco­perire a pieţei din Bulgaria“, spune Da­niel Stăncescu, CEO al AdePlast.

AdePlast va deschide până în august o nouă platformă industrială la Işalniţa, în apropiere de Craiova, pe o suprafaţă de 20 de hectare, în urma unei investiţii de 22 de milioane de euro. Până la sfârşitul lunii iulie, va porni producţia la fabrica de polistiren, iar în luna august, la fabrica de mortare uscate.

În 2017, Adeplast a avut afaceri de 92 de milioane de euro, din care expor­tu­rile au generat 8%, adică aproxi­ma­tiv 7 milioane de euro.

Dacă Adeplast îşi menţine ritmul de creştere a afacerilor, iar ponderea exporturilor creşte, în condiţiile inaugurării fabricilor din Craiova, înseamnă că exporturile ar putea aduce aproximativ zece milioane de euro din totalul vânzărilor companiei.

Compania exportă produse în Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Austria, Italia, Germania şi Spania.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.07.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Marcel Barbut
, AdePlast
, exporturi
, materiale de constructii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide