Companii

Margareta Tănase, Zentiva: Mai avem capacitate liberă pe care vrem să o umplem cu medicamente pentru export

Margareta Tănase, Zentiva: Mai avem capacitate liberă...

Autor: Ioana David

11.11.2012, 12:48 501

Producătorul de medicamente Zentiva, care are o istorie de 50 ani pe piaţa locală, produce aproximativ 48 de milioane de cutii, nivelul urmând să crească cu 50% în următorii cinci ani, în urma unor investiţii de aproximativ 9 mil. euro.

"Mai există capacitate liberă şi inten­ţionăm să umplem cu produse pentru export", a spus Margareta Tănase, directorul de operaţiuni industriale al Zentiva România.

Livrările externe, care nu existau în 2009, au ajuns în prezent la 10% din punctul de vedere al valorii şi 8% ca volum. Zentiva exportă 19 produse din arii precum cardiovascular, gastroenterologie, analgezice, antiinfec­ţi­oa­se şi urologie pe 13 pieţe europene precum Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Portugalia. Compania intenţionează ca în următorii cinci ani volumul exporturilor să crească până la 50% din producţia locală.

Reprezentanţii companiei mai spun că în 2016 exporturile vor ajunge în cel puţin 27 de ţări, fiind analizat transferul unui nou medicament destinat Algeriei, Africii de Sud şi Vietnamului.

"Facem studii de fezabilitate pentru extinderea în Africa de Sud şi Asia", a mai spus Margareta Tănase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO