Companii

Marin Moraru, 150 mil. euro din agricultură la Brăila

Marin Moraru, 150 mil. euro din agricultură la Brăila

Marin Moraru, Marex Brăila

Autor: Gabriel Razi

28.01.2013, 00:07 3071

Marin Moraru (67 de ani), directorul general al grupului Marex din Brăila, care rulează anual peste 150 de milioane de euro din creşterea porcilor, procesarea cărnii, alcool, producţia de bioetanol şi agricultură, are în derulare proiecte de investiţii în energie "ver­de" cu o valoare cu­mulată de 8 milioane de euro.

Cea mai mare parte a programului de investiţii este concentrată pe ridicarea unei uzine de biogaz de 3 MW şi a unei centrale termice de cogenerare, unităţi care ar urma să ţină sub control costurile grupului Marex.

"Impactul acestor investiţii va fi scăderea costurilor, creşterea producţiei, independenţa energetică, reducerea emisiilor de bioxid de carbon, dar şi consolidarea poziţiei din piaţă", spune Moraru. În acest context, el estimea­ză că producţia sa de carne de porc va creş­te cu 15% în acest an, la 230.000 de capete.

Pe o piaţă ce s-a aflat în declin între 2006 şi 2012 Marex Brăila rămâne una din puţinele companii româneşti care continuă să concureze cu gigantul american Smithfield.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO