Companii

Marks&Spencer, Mango si Zara - printre chiriasii primului mall din Cluj

Marks&Spencer, Mango si Zara - printre chiriasii primului mall din Cluj

Chiriile in Polus Center Cluj sunt de 400-500 de euro/mp/an

18.05.2007, 17:40 49

Reprezentantii TriGranit Development Corporation, dezvoltatorul centrului comercial Polus din Cluj, vandut anul trecut fondului de investitii Immoeast intr-o tranzactie de 210 mil. euro, au anuntat ca 86% din spatiile centrului au fost deja inchiriate, deschiderea oficiala urmand sa aiba loc anul acesta in octombrie.
Printre companiile care au incheiat deja contracte se numara Sephora, Marks&Spencer, KFC, Mango, Zara, LeeCooper sau Yves Rocher. Proiectul de la Cluj include 60.000 de metri patrati.
Conducerea grupului TriGranit a mai declarat ca in perioada urmatoare pe piata din Romania vor fi demarate proiecte similare si in alte zone. "Ne orientam mai ales inspre orasele care au cel putin 200.000 de locuitori, deoarece pentru un centru comercial e nevoie de clienti", a declarat Arpad Torok, director de dezvoltare al TriGranit Development Corporation. Potrivit acestuia, grupul TriGranit este interesat de orase precum Brasov, Arad si Craiova, in acest moment fiind in derulare pe langa proiectul de la Cluj, un proiect similar la Constanta, care va fi finalizat anul viitor.
Compania ungara TriGranit este de asemenea dezvoltatorul proiectului imobiliar Esplanada din zona Unirii din Capitala. Oficialii companiei au declarat ca estimeaza ca pana in iunie anul acesta sa fie semnate toate acordurile de colaborare cu statul.
Valoarea totala a investitiei in Polus Center Cluj este de 140 de milioane de euro, iar reprezentantii TriGranit au declarat ca grupul a ales municipiul Cluj pentru a demara primul proiect in afara unei capitale europene deoarece orasul are o economie in crestere si o infrastructura buna.
Reprezentantii companiei nu au dorit sa ofere estimari cu privire la veniturile care vor fi obtinute din inchirierea Polus Center Cluj, insa potrivit datelor furnizate de companie la demararea lucrarilor la proiectul din Cluj, chiriile percepute pentru un metru patrat de spatiu comercial in Polus Center Cluj vor fi de aproximativ 400-500 de euro pe an.
Mall-ul va dispune, pe langa spatiile comerciale, de un cinematograf multiplex cu 12 sali, restaurante, fast-food-uri si banci. Lansarea Polus Center va insemna de asemenea intrarea Carrefour pe piata din Cluj.
Anul trecut, TriGranit a vandut Polus Center fondului austriac de investitii Immoeast, valoarea tranzactiei fiind de 210 mil. euro. In urma acestei tranzactii TriGranit se va ocupa in continuare de lucrarile de constructie si de administrare ale mall-ului, Immoeast urmand sa fie proprietarul si beneficiarul chiriilor percepute in Polus Center Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO