Companii

Marţi 28 noiembrie, ZF şi CEC Bank organizează la Brăila conferinţa ZF Investiţi în România! RodBun, Pricons, Transemnal şi Grande Gloria Production, printre companiile care vor dezbate cele mai importante subiecte din economie

Marţi 28 noiembrie, ZF şi CEC Bank organizează la...

Autor: Alex Ciutacu

27.11.2023, 00:06 237

Evenimentul va începe la ora 12.30 şi se va desfăşura la Alma Health & Spa Retreat din Brăila.

Ziarul Financiar şi CEC Bank vă invită marţi 28 noiembrie la conferinţa ZF Investiţi în România Brăila, pentru a dezbate cele mai importante subiecte din economia românească, precum şi modul în care pot fi încurajate investiţiile com­­paniilor care activea­ză în economia locală.

Evenimentul va înce­pe la ora 12.30 şi se va desfăşura la Alma Health & Spa Retreat din Brăila, unde unii dintre cei mai mari antreprenori şi in­ves­titori din România se vor întâlni cu unii dintre cei mai importanţi finan­ţatori din economie.

Cum arată economia locală în 2023? Cum fa­cem economia să meargă mai departe în noile con­diţii de piaţă? Cum arată noul model de creştere şi dezvoltare economică? Ce trebuie să facem pen­tru a reindustrializa România şi pentru a readuce la viaţă mai multe ramuri ale industriei?

Acestea sunt câteva dintre temele pe care le vor dezbate invitaţi precum Octavian Petrescu, directorul executiv al RodBun Grup, Vasilica Priceputu, adminis­tratorul Pricons, Cătălin Miron, asociat la Transemnal sau Giorgiana Mocanu, directorul executiv al Grupului Grande Gloria Production.

Ei vor sta faţă în faţă cu unii dintre cei mai cunoscuţi bancheri specializaţi din partea CEC Bank, începând de la Bogdan Alexandrescu, cel care conduce Direcţia AGRI a băncii şi continuând cu Laura Mihai, directorul Direcţiei Clienţi Mari CEC Bank, Cristina Totu, cea care conduce Direcţia IMM, respectiv Ramona Ivan, directorul Direcţiei Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale din cadrul băncii.

Anul 2023 s-a dovedit a fi unul plin de provocări, pe fondul unui context prelungit de inflaţie, respectiv dobânzi mai mari.Totuşi, antreprenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă investiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască.

De la noi capacităţi de producţie sau noi linii de business şi până la investiţii în eficienţă energetică şi producţie de energie pentru autoconsum, jucătorii din economia locală au anunţat noi planuri de investiţii sau au continuat investiţiile demarate în anii anteriori.

Afluxul de finanţări provenit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru com-panii, însă accesarea fondurilor europene trebuie încurajată în continuare, mai ales în contextul în care următoarele luni ar trebui să aducă zeci de programe noi.

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO