Companii

Martifer cere 32 mil. € de la BEI pentru o fabrica de 93 mil. €

02.09.2009, 16:40 42

Prio Oil Extraction Romania, parte a grupului portughez Martifer, negociaza cu Banca Europeana de Investitii (BEI) atragerea unei finantari de 32 de milioane de euro pentru constructia si operarea unei fabrici de extractie a uleiului din seminte la Lehliu - Gara, judetul Calarasi.

Investitia totala in fabrica se va ridica la peste 93 de milioane de euro, potrivit unui anunt disponibil pe site-ul institutiei financiare.

Martifer este prezent pe piata locala prin intermediul unei fabrici de biodiesel localizata tot la Lehliu, dar si-a exprimat interesul si pentru proiecte privind energia regenerabila, investitii imobiliare sau constructii.

„Proiectul cuprinde constructia si operarea unei fabrici pentru extractia uleiului la Lehliu-Gara, in judetul Calarasi. Productia anuala a unitatii va fi de 265.000 tone de ulei vegetal si 400.000 de tone de proteine separate, din 830.000 de tone seminte de rapita, floarea-soarelui si soia.

Fabrica va fi localizata pe locul unde a fost construita recent o unitate de productie de biodiesel, care nu este inclusa in proiectul actual", se arata intr-un anunt de pe site-ul BEI.

In afara de o posibilia acordare a unei finantari pentru acest proiect, BEI a mai fost implicata anul acesta in sprijinirea mai multor investitii, in special din domeniul energetic.

Astfel, institutia financiara si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au acordat fiecare cate 200 de milioane de euro pentru Petrom in scopul finantarii constructiei centralei de 860 de MW pe care producatorul de petrol intentioneaza s-o realizeze pe platforma rafinariei de la Brazi.

BEI a mai fost abordat si de cehii de la CEZ care au solicitat un credit de 200 de milioane de euro pentru finantarea parcului eolian de la Fantanele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO