Companii

McDonald's da afara 700 de angajati

21.10.2001, 00:00 17



Corporatia americana McDonald's, proprietara celui mai mare lant de restaurante fast-food din lume, a anuntat ca va renunta la aproximativ 500-700 locuri de munca si va inchide aproape jumatate din birourile regionale, informeaza agentiile internationale de presa.

Aceasta decizie este o componenta a planului de reorganizare prin care se intentioneaza reducerea costurilor si imbunatatirea vanzarilor si a relatiilor cu clientii. Reducerile de personal vor afecta aproximativ zece procente din forta de munca a corporatiei.

"Facem aceste modificari strategice pentru a ne intari pozitia pe plan mondial", a declarat Alan Feldman, vicepresedinte si COO al companiei americane. ""Cu toate acestea, nu suntem multumiti de actualele rezultate financiare si vom continua sa ne imbunatatim structura si sa inovam", a mai spus acesta.

Profiturile McDonald's au scazut in trei trimestre consecutive din cauza cererii scazute, in special in Europa, unde a fost o adevarata psihoza a vacii nebune. Analistul Douglas Christopher de la Crowell Weedon & Co., a afirmat ca firma trebuia sa faca o schimbare.

"Cred ca serviciile si calitatea necesitau o imbunatatire. Compania a trecut printr-o perioada de dezinteres, iar in ultimii ani doar promotiile au mai adus clientii la McDonald's", a subliniat Cristopher.

Pentru a schimba serviciile cu clientii, consortiul a anuntat ca va imbunatati pregatirea salariatilor si facilitatile pentru operatiunile din restaurante. Vor fi diminuate numarul de birouri regionale de la 37 la 21 pentru a combina anumite functii ale angajatilor si pentru a creste eficienta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24