Companii

McKinsey, cea mai influentă firmă de consultanţă din lume: Ce am greşit foarte tare, noi ca generaţie, este că i-am făcut pe tineri să creadă că ne îndreptăm spre o catastrofă. Acum, rolul nostru ca lideri este să îi facem să vadă că nu este aşa. Curiozitatea va fi noua super-putere

Sven Smit, senior partner McKinsey: Ce am făcut foarte rău este că i-am făcut pe tineri să creadă că ne îndreptăm spre o catastrofă, că viitorul nu e strălucitor. De aceea nu mai fac familii, nu mai iau decizii.

Autor: Roxana Petrescu

17.11.2023, 16:40 5604

Considerată adesea ca o generaţie excepţională, Gen Z, tinerii de până în 24 de ani, se confruntă cu niveluri de stres mai mari decât alte generaţii şi cu o sănătăte mintală precară. Ţinând cont de importanţa lor în piaţa muncii şi de faptul că această generaţie, şi nu numai, va lucra cot la cot cu inteligenţa artificială, rolul liderilor adevăraţi este să îi facă pe tineri să fie optimişti, după ce ani de zile i-au convins că ne îndreptăm spre o catastrofă.

În ciuda atenţiei de care se bucură tinerii la nivel mondial, este totuşi un moment extrem de dificil să fii tânăr, arată un articol recent publicat de consultanţii de la McKinsey.

Cele mai alarmante co­clu­zii sunt următoarele. Aproape 20% dintre respondenţii Gen Z europeni şi-au descris sănă­tatea mintală ca fiind slabă sau foarte slabă. Circa 25% dintre respondenţi au spus că sănă­tatea lor mintală s-a deteriorat în ultimii trei ani. Circa 47% din­tre respondenţii Gen Z au spus că sunt stresaţi din cauza pro­blemelor de me­diu, 41% din cauza războiului din Ucraina şi 28% din cauza covid-19. Dar nu doar con­textul şi-a pus amprenta asupra tinerilor, ci şi mesajele primite de la cei din generaţii mai mature.

„Ce am făcut foarte rău este că i-am făcut pe tineri să creadă că ne îndreptăm spre o catastrofă, că viitorul nu e stră­lucitor. De aceea nu mai fac familii, nu mai iau decizii, au să­nătatea mintală şubredă. Rolul nostru de lideri în acest con­text este să îi facem să creadă că nu este aşa“, a spus Sven Smit, senior partner al McKinsey, companie globală de consul­tanţă, în cadrul ediţiei de anul acesta a McKinsey European Media Day. Smit este şi preşedintele McKinsey Global Institute (MGI), think-tank-ul McKinsey, şi face parte din echipa McKinsey de 34 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO