Companii

Medicamente made in Romania. Cine sunt marii producatori?

Medicamente made in Romania. Cine sunt marii producatori?

Autor: Razvan Muresan

26.01.2011, 12:04 343

Romania a devenit in ultimii ani un punct de atractie pentrumultinationalele producatoare de medicamente. Desi mai e loc pentrugranzi, afacerile celor care au ales Romania prospera, iarexporturile cresc in fiecare an. BUSINESSMagazin a cautat sa afle cine sunt cei carefabrica medicamente in tara noastra si care e potentialuldezvoltarii unor astfel de afaceri in anii urmatori.

"Acum 20-30 de ani, Elena Ceausescu impartea fabricile, ce saproduca si unde: fostul Sicomed se ocupa de injectabile siperfuzabile, despre Antibiotice e clar, iar Terapia medicamentesolide orale din zona cardiovascular, Biofarm se ocupa debrandurile cunoscute." Am ajuns in 2011, iar configuratiaproducatorilor de medicamente din Romania s-a schimbat. Ce aminteamai sus Dragos Damian, seful Terapia-Ranbaxy, a fost dat uitarii,cat timp multinationalele au achizitionat vechile fabriciromanesti, le-au modernizat si, fireste, au diversificatportofoliul de medicamente produse.

Branduri precum Ciocolax sau Rinofug au disparut complet, intimp ce altele continua sa ramana in mintea pacientilor, cu succespentru producatorii autohtoni. "In trusa de prim ajutor asovieticilor era batrana folie de plastic de Faringosept. A ramastraditia si de aceea cea mai mare parte a exportului companiei,circa 13 milioane de euro din totalul de 15, au plecat in 2010inspre Rusia si Ucraina", sustine CEO-ul Terapia-Ranbaxy, parte agrupului Daiichi-Sankyo. Vedeţi care sunt cei mai mariproducători de medicamente din România pewww.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO