Companii

Medicover isi extinde reteaua de clinici cu trei unitati

01.05.2008, 20:17 65

Compania de servicii medicale Medicover Romania va investi in acest an aproximativ 1,7 milioane euro pentru deschiderea a trei clinici noi, doua in Bucuresti si una in centrul tarii, a declarat Marina Otelea, directorul general al companiei.
Clinicile din Bucuresti vor fi situate in zonele Piata Unirii si Pipera si vor fi deschise in maximum doua luni.
"Anul trecut ne-am axat pe dezvoltarea in afara Bucurestiului, dar in acest an dorim cresterea capacitatilor pe care le avem in Capitala. Incercam sa rezolvam astfel problema accesului tuturor abonatilor la servicii medicale, iar in acelasi timp ne va permite atragerea unor noi companii. Cele doua clinici vor avea fiecare peste 1.200 metri patrati si vor oferi servicii complete ambulatorii", a adaugat Otelea.
Pentru dotarea si modernizarea cladirilor unde vor functiona cele doua clinici, Medicover va investi aproximativ 1,3 milioane euro.
De asemenea, Medicover va investi intre 300.000 si 400.000 euro pentru o noua clinica in centrul tarii. "Nu ne-am decis inca asupra locatiei, dar intentionam ca in a doua jumatate a anului sa deschidem noua clinica", a afirmat directorul general Medicover.
Compania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de
11 milioane euro, iar pentru acest an estimeaza o majorare de 30-35%, la circa 15 milioane euro. In ceea ce priveste numarul abonatilor, Medicover mizeaza pe o crestere de circa 30%, la 70.000 de clienti, de la 55.000 anul trecut. La acestia se vor adauga alti peste 120.000 de pacienti din afara sistemului de abonamente.
In acest an, compania va finaliza proiectul viitorului spital Medicover, care va necesita o investitie de 15-20 milioane de euro si urmeaza sa fie deschis la inceputul anului 2010.
"Nu va fi in zona centrala, deoarece exista probleme legate de canalizare si infrastructura, care exista in orice oras cu o anumita vechime. Se va merge pe un amplasament in zona de periferie, pentru ca vrem o unitate care sa aiba si laborator propriu, morga, dar si o parcare mai mare", a mai spus Otelea.
Potrivit unor surse din industrie, Medicover a cumparat un teren in zona Militari a Capitalei.
Medicover Romania este subsidiara grupului suedez omonim. In prezent, compania detine noua clinici private, din care patru in Bucuresti. Pe langa centrele medicale, grupul suedez detine in Romania si o divizie de laboratoare, Synevo Romania, amplasate in Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi, Satu-Mare, Suceava si Timisoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO