Companii

Medicul Doru Herghelegiu, directorul Spitalului Sanador. Circa 1.000 de copii au nevoie anual de operaţii pentru tratarea malformaţiilor cardiace congenitale, dar în realitate ajung să fie tratate doar câteva sute de cazuri în România, din cauza lipsei de medici pregătiţi pentru astfel de intervenţii

Medicul Doru Herghelegiu, directorul Spitalului Sanador....

Autor: Alexandra Matei

21.02.2024, 00:05 130

♦ Operarea unor copii pentru anomalii cardiace presupune o logistică suplimentară şi participarea unor medici specializaţi atât în anestezie, cât şi în terapie intensivă pentru copii ♦ „O mare parte din medicii care erau calificaţi pentru astfel de intervenţii au preferat să plece în străinătate, unde şi-au găsit mai uşor realizarea profesională, pentru că funcţionarea permanentă a unor astfel de centre în România este precară“.

Incidenţa anomaliilor cardia­ce rapor­tate la numărul de naşteri din România arată că în fiecare an circa 1.000 de copii ar avea nevoie de operaţii pentru tratarea malfor­ma­ţii­lor car­di­a­ce congenitale, spu­ne medicul Doru Herghelegiu, di­rec­torul Spitalului Sanador.

Însă, în realitate, doar câteva sute de ast­fel de cazuri ajung să se trateze în România din cauza lipsei centrelor specializate şi a medicilor pregătiţi pentru acest tip de intervenţii. „Avem nevoie de o activitate continuă, per­manentă pe zona de operaţii pentru tra­ta­rea malformaţiilor con­genitale şi de cel puţin trei centre regionale în România unde se pot face aceste intervenţii. Incidenţa anomaliilor cardiace raportate la numărul de naşteri din România arată că în fiecare an circa 1.000 de copii ar avea nevoie de astfel de intervenţii însă, în realitate, în ţară se tratează doar câ­teva sute de cazuri, iar restul în străină­tate“, a spus pentru ZF conf. dr. Doru Herghe­le­giu, directorul Spitalului Sanador.

Operarea unor copii pentru anomalii car­di­ace, explică medi­cul, presupune o logis­tică supli­mentară şi participarea unor medici specia­lizaţi atât în anestezie, cât şi în terapie inten­sivă pentru copii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO