Companii

MedLife va deschide încă două spitale private până în martie şi va ajunge la 8 unităţi

MedLife va deschide încă două spitale private până...

Autor: Ana Maria Petcana

20.01.2015, 13:45 448

MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, va adăuga până la sfârşitul lunii martie două unităţi spitaliceşti reţelei şi va ajunge astfel de la 6 la 8 unităţi de acest fel, un alt obiectiv al companiei vizând creşterea cu 20% numărul de abonaţi corporate.

"Compania a dat deja startul achiziţiilor la începutul acestei luni, odată cu preluarea pachetului majoritar de 55% din cadrul grupului de firme Sama şi Ultratest. Odată cu finalizarea acestei tranzacţii, MedLife devine singurul operator medical din România cu amprentă naţională, fiind prezent în toate regiunile istorice ale ţării. Ca parte a aceluiaşi plan de creştere accentuată, MedLife confirmă intenţia de a deschide noi unităţi importante atât în Bucureşti, cât şi în ţară (...) MedLife reuneşte deja un număr de 29 de clinici şi 18 laboratoare, iar până la finalul lunii martie a.c. va opera 8 unităţi spitaliceşi cu un număr cumulat de 580 de paturi", se arată într-un comunicat al MedLife.

Potrivit companiei, una din unităţile spitaliceşti este urmare a achiziţiei pachetului de acţiuni la grupul de firme Sama şi Ultratest, care deţin în Craiova o unitate cu spitalizare de zi, iar cea de-a doua, o unitate generalistă, va fi inaugurată în Bucureşti, în Cartierul Titan, într-o fostă locaţie a Romtelecom, unde mai funcţionează o clinică MedLife.

De altfel, MedLife a anunţat la finalul anului trecut că are în plan investiţii de peste 10 milioane euro în proiecte de tip greenfield şi achiziţii şi o cifră de afaceri de 100 milioane euro.

În ceea ce priveşte planurile pentru piaţa de abonamente medicale, MedLife arată că în 2014 a atins un număr de 320.000 de abonaţi la nivel naţional, în creştere cu 16,5% faţă de 2013, depăşind 45% cotă de piaţă. Pentru anul 2015, compania vizează un avans de 20%, dublu faţă de ritmul de creştere al pieţei de profil.

"Creşterea targetului pe segmentul corporare a fost ajutată şi ca urmare a deschiderilor din ultimul an, în care am inaugurat trei clinici de mari dimensiuni în Iaşi, Galaţi şi Constanţa, generând o mare presiune pe piaţa clienţilor corporate care au filiale şi sucursale la nivelul întregii ţări. Mai mult, credem că această presiune se va accentua şi mai mult în condiţiile în care, după achiziţia grupului SAMA se va face simţită din ce în ce mai mult prezenţa, în premieră, a unui furnizor privat de servicii medicale cu amprentă naţională, care a atins şi cel mai mare număr de clinici proprii în România - 29 de unităţi (...) Vizăm în continuare o creştere accelerată a portofoliului de abonaţi în special la nivel regional, unde piaţa este abia la început şi are un potenţial mare de creştere", a declarat Mihai Marcu, preşedintele CA al MedLife.

Din noiembrie anul trecut, MedLife are un nou corporate manager, Mirela Dogaru, al cărui principalul obiectiv de business este extinderea accelerată a portofoliului de abonaţi, în special la nivel regional.

MedLife activează pe piaţa din România din 1996 şi acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 13 hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, 10 laboratoare proprii de analize, 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 30 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 12 centre de excelenţă cu specializare unică, 7 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţară.

Acţionarii MedLife sunt familia Marcu - 51%, fondului privat SGAM Eastern Europe, deţinut de o subsidiară a grupului Societe Generale - 36,25% şi IFC - 12,75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO