Companii

MedLife înghite clinicile Sama din Craiova

Mihai Marcu

Mihai Marcu

Autor: Ioana David

09.01.2015, 00:07 1851

Operatorul de servicii medicale private MedLife preia clinicile Sama din Craiova, un business de peste 3,5 mil. lei anul trecut şi îşi extinde astfel prezenţa în mai multe oraşe din sud-vestul ţării. Aceasta este prima dintr-o serie de două - trei tranzacţii pe care estimează că le va realiza anul acesta, când nu exclude nici o preluarea mai mare, cum ar fi o achiziţie a unui rival din top 10. Compania nu a făcut publică valoarea tranzacţiei.

MedLife realizează aceste mişcări într-o perioadă în care se aşteaptă ca piaţa să sufere mo­dificări profunde ca urmare a mai multor tranzacţii, iar acţionarii încearcă să conserve poziţia de lider din punctul de vedere al cifrei de afaceri.

„2015 este un an important în dezvoltarea MedLife, în decursul căruia estimăm investiţii de peste 10 milioane de euro (peste 44 mil. lei – n.red.), prin deschideri de unităţi noi şi prin achiziţii la nivel regional”, a spus Mihai Marcu, preşedintele MedLife.

Compania aşteaptă anul acesta o cifră de afaceri de 445 mil. lei (100 mil. euro) şi este controlată de familia Marcu. Din acţionariat mai fac parte IFC (divizia de investiţii private a Băncii Mondiale) şi fondul de investiţii V4C (fostul SGAM).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO