Companii

Metrorex a pus deoparte 100.000 euro anual pentru apă plată

Metrorex a pus deoparte 100.000 euro anual pentru apă...

Autor: Ioan Dornescu

06.07.2015, 15:14 808

“Sursele de finanţare a contractului ce urmează a fi atribuit sunt asigurate din subvenţie de la bugetul de stat şi venituri proprii”, se arată în anunţul de participare lansat de companie în SEAP.

Metrorex estimează că va încheia în cadrul acestui acord între patru şi opt contracte subsecvente, cu o durată cuprinsă între 6 şI 12 luni. Valoarea minimă estimată a unui contract subsecvent este de 148.200 lei, iar cea maximă de 376.200 lei.

Acordul prevede furnizarea a peste 2,5 milioane de litri de apă minerală plată, ambalată în recipienţI din material de plastiv, cu o capacitate cuprinsă între 15 şI 20 de litri.

Furnizorul va fi selectat prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar firmele interesate de acest proiect pot depune ofertele până la 22 iulie.

În caietul de sarcini aferent procedurii se arată că acordul presupune asigurarea a 308 de dozatoare (water cooler), inclusiv instalarea, service-ul şI igienizarea acestora, precum şI a peste 600 de bidoane. O altă solicitare este livrarea zilnică a circa 20 de pahare de unică folosinţă la sediul companiei.

“Prin apă minerală plată se înţelege o apă pură din punct de vedere microbiologic, care îşi are originea într-un zăcământ/ acvifer subteran şI este exploatată prin una sau mai multe emergenţe naturale sau foraje”, se spune în document.

Metrorex are peste 4.000 de salariaţI şI este deţinută de stat, prin Ministerul Transporturilor. Afacerile companiei,  determinate în principal de  veniturile din transportul călătorilor şi subvenţiile de la bugetul de stat, au crescut cu 8% anul trecut, la 569 milioane lei.

Compania a încheiat anul 2014 cu profit zero, după un rezultat negativ de 64 milioane lei în anul precedent.

La finele lunii martie, tarifele de călătorie de metroul au fost scumpite cu până la 33%, ajustarea vizând creşterea veniturilor proprii Metrorex cu aproximativ 1 milion de euro lunar. Potrivit MT, suma este necesară acoperirii deficitului de finanţare a companiei pe acest an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO