Companii

Microîntreprinderile din producţie şi servicii pot lua până la 200.000 de euro nerambursabili prin Programul Regional Vest. Bugetul total ajunge la 36 mil. euro

Microîntreprinderile din producţie şi servicii pot lua...

Autor: Cristina Bellu

01.11.2023, 16:19 69

Microîntreprinderile din regiunea de vest a ţării pot depune începând cu 1 noiembrie proiecte în cadrul celor două apeluri în valoare totală de 36 de milioane de euro, lansate prin Programului Regional Vest 2021-2027.

Cele două apeluri sunt dedicate atât microîntreprinderilor din domeniul producţiei, cât şi celor care au activităţi economice în domeniul serviciilor, şi au termenul limită de depunere 1 decembrie 2023.

Bugetul total pentru microîntreprinderile care activează în domeniul producţiei este de 26,33 milioane de euro, iar valoarea finanțării nerambursabile este de minimum 30.000 euro și maximum 200.000 euro.

În cazul microîntreprinderilor care desfăşoară activităţi în domeniul serviciilor bugetul total este de 10 milioane de euro, iar finanţarea nerambursabilă care poate fi accesată este de minimum 30.000 euro şi maximum 120.000 euro.

Ambele apeluri se adresează microîntreprinderilor care au sediul social în Regiunea Vest, iar locul de implementare a proiectelor trebuie să fie în mediul urban sau în staţiunile turistice din zona de vest a ţării.

Pentru investiţiile care se implementează în judeţele Hunedoara şi Caraş – Severin, valoarea contribuţiei companiei pentru ajutorul de minimis trebuie să fie de cel puţin 10%, de 17 % pentru investiţiile care se implementează în judeţul Arad şi de 24 % pentru investiţiile care se implementează în judeţul Timiş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO