Companii

Mihai Neagu, cu experienţă de peste 25 de ani în industria bunurilor de larg consum, este noul director general al grupului Perla Harghitei - Apemin Tuşnad

Mihai Neagu, director general, Apemin Tuşnad şi Perla Harghitei

Mihai Neagu, director general, Apemin Tuşnad şi Perla Harghitei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.08.2023, 15:28 325

Grupul de companii Perla Harghitei şi Apemin Tuşnad, unul dintre cei mai mari producători de apă minerală naturală din Ro­mânia, l-a numit pe Mihai Neagu în pozi­ţia de director general pentru ambele companii.

Mihai Neagu are experienţă de peste 25 de ani în industria bunurilor de larg consum, ocupând, în ultimii ani, poziţii de conducere în Dobrogea Grup şi Mogyi România.

„În contextul socio-economic actual, cele mai multe provocări ale businessurilor din industria FMCG vin din zona comercială; prin urmare, prioritatea mea în acest mo­ment e consolidarea echipelor de vânzări şi marketing din cele două companii, acestea fiind principalele promotoare ale opţiunilor oferite consumatorilor. Sunt încrezător că ne vom întări poziţia în preferinţele lor şi că, alături de profesioniştii din Perla Harghitei şi Apemin Tuşnad, vom păstra tendinţa de performanţă a organizaţiilor, în concordanţă cu obiectivele de sustenabilitate prevăzute în planurile de investiţii“, a declarat Mihai Neagu, director general Perla Harghitei şi Apemin Tuşnad.

Noul director general a preluat respon­sabilităţile lui Magyari Ors, care s-a alăturat companiei Apemin Tuşnad în urmă cu 15 ani şi pe care a condus-o din poziţia de director ge­neral timp de şase ani. Din 2022, a coor­do­nat, din acelaşi rol, şi compania Perla Harghi­tei. În ultimii cinci ani, a reuşit să crească cifra de afaceri a companiei Apemin Tuşnad cu 56%, realizând astfel o rată medie a profi­tu­lui net de 17%. A contribuit activ la dezvol­tarea grupului de companii, prin realizarea planurilor de investiţii pentru următorii trei ani şi a strategiei comerciale pentru anul 2023, care a generat deja creşterea volumului de vânzări cu 11% în primele şapte luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut. Magyari Ors va continua să colabo­reze cu echipa executivă şi va rămâne în boardul companiilor, în poziţia de admi­nis­trator neexecutiv.

Perla Harghitei este lider de piaţă în ca­te­goria de apă îmbuteliată în sticlă retur­nabilă şi a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de aproximativ 125,5 milioane lei. Pentru 2023, compania îşi propune creşterea cifrei de afaceri cu 18% şi implementarea unui plan de investiţii în valoare de peste 25 milioane de lei.

Apemin Tuşnad a derulat, anul trecut, afaceri de peste 80 de milioane de lei şi îşi propune creşterea cifrei cu 12% în 2023, susţinută de un buget de investiţii de peste 46 milioane de lei planificat pentru următorii trei ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO