Companii

Mingea la fileu: care va fi primul lanţ internaţional ce va „risca“ cu turismul balnear? Harta României balneare acoperă peste 20 de staţiuni care ar putea contribui la dezvoltarea zonelor, însă infrastructura hotelieră a rămas prinsă în timp

Mingea la fileu: care va fi primul lanţ internaţional...

Autor: Miruna Diaconu

31.01.2023, 16:45 28

Zonele balneare din ţară nu au niciun hotel sub un brand internaţional, însă marile grupuri hoteliere internaţioanle se uită atent şi la aceste zone Într-o lume în căutare permanentă de wellness & spa, România are resursa, dar cine îşi asumă primul riscul de a scăpa turismul balnear de eticheta „îmbătrânită“?

În România există peste 20 de staţiuni balneare cunoscute sau mai puţin cunoscute, care pot contribui semnificativ la dezvoltarea zonelor, însă principala piedică este reprezentată de infrastructura hotelieră prinsă în timp, unde nu s-au mai făcut investiţii chiar şi de zeci de ani.

Una dintre cele mai cunoscute staţiuni balneare din ţară este Băile Felix, din judeţul Bihor, care a beneficiat de o serie de investiţii în ultimii ani, astfel atrăgând tot mai mulţi turişti.  Una dintre cele mai mari companii hoteliere din zonă este Turism Felix, care administrează complexul din staţiunea Băile Felix, din care fac parte cinci hoteluri clasificate la două, trei şi patru stele, cât şi un ştrand şi centre de wellness & spa.

Turismul balnear este o piaţă într-o continuă dezvoltare, astfel că din ce în ce mai multe hoteluri îşi deschid un mic centru spa sau de wellness, ceea ce face ca piaţa să fie cu atât mai divizată şi mai greu de măsurat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO