Companii

Misterul din spatele spaţiilor comerciale goale din Bucureşti: marii proprietari fac marje de profit de peste 50% deşi ţin în paragină multe din locurile preţioase pentru retailul stradal

Companiile care deţin aceste spaţii au intrat în posesia lor în schimbul unor sume infime, miza ocupării lor nu este atât de mare, astfel că îşi permit să le ţină goale.

Companiile care deţin aceste spaţii au intrat în posesia lor în schimbul unor sume infime, miza ocupării lor nu este atât de mare, astfel că îşi permit să le ţină goale.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.02.2022, 18:00 23934

♦ Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, de la care marii proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti – Meteor, Universal, Romarta, Practic, Romconsulting, Generalcom – au cumpărat spaţiile pe care le ţin astăzi mai mult goale, spune că nu are nicio răspundere cu privire la strategia proprietarilor actuali ♦ Trei firme controlate de Radu Dimofte – Practic, Meteor şi Universal – reprezintă cel mai puternic grup care concentrează spaţii comerciale ♦ Lipsa de comunicare din partea proprietarilor acestor spaţii face imposibilă strângerea unor date relevante despre acest segment de piaţă, spun consultanţii imobiliari.

Spaţii goale, pline doar de gunoaie, cu geamuri sparte, în unele dintre zonele cu cel mai bun vad din Bucureşti stau în paragină de ani întregi şi e greu de explicat de ce niciun chiriaş nu s-a arătat interesat să ocupe astfel de locuri care ar aduce clienţi chiar şi numai prin poziţionarea avantajoasă.

Cele mai multe stau în mâinile a câţiva proprietari, care păstrează tăcerea atunci când sunt întrebaţi de starea acestor spaţii comerciale. Cu marje de profit de peste 50%, companiile sub umbrela cărora se află aceste spaţii aleg să nu comunice date despre portofoliile lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO