Companii

De la o moară în 1993 la o fabrică de 80 mil. euro. Lidas, companie deţinută de Elena Anastase, a investit 80 mil. euro într-o fabrică de pâine şi patiserie congelată în satul Cataloi, cu 1.000 de locuitori, din Tulcea. „Este una dintre cele mai ample facilităţi de producţie din Europa, complet automatizată“

163 mil. lei a fost cifra de afaceri a Lidas în 2023, potrivit companiei, faţă de 111 mil. lei în 2022, an în care firma avea 300 de angajaţi.

163 mil. lei a fost cifra de afaceri a Lidas în 2023, potrivit companiei, faţă de 111 mil. lei în 2022, an în care firma avea 300 de angajaţi.

Autor: Mirabela Tiron

21.01.2024, 00:02 35772

  Fabrica Lidas este una dintre cele mai mari investiţii din sectorul de panificaţie din ultimii ani şi printre cele mai  mari făcute de un antreprenor român.

Compania Lidas, controlată de Elena Anastase, care deţine o fabrică de panificaţie în localitatea Mineri din Tulcea, dar şi propria reţea de magazine, a angajat deja 140 de oameni pentru noua fabrică de produse congelate de patiserie şi panificaţie pe care o construieşte la Cataloi (judeţul Tulcea) şi va continua recrutarea până la 200 de oameni.

„Investiţia pentru noua fabrică Lidas s-a ridicat până acum la peste 80 milioane de euro, iar lucrările continuă. Una dintre cele mai mari provocări a fost coordonarea echipelor care au lucrat la construcţia fabricii. Vorbim despre una dintre cele mai ample facilităţi de acest tip din Europa, complet automatizată, unde echipamente au fost special proiectate, în premieră chiar şi pentru producători, pentru Lidas“, a spus pentru ZF Liviu Şotre, directorul general al fabricii de panificaţie Lidas din Tulcea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO