Companii

ModaTim imprumuta 28 mil. euro de la Investkredit pentru birouri in Timisoara

13.05.2008, 19:51 50

Compania timisoreana ModaTim, cu afaceri in industria confectiilor si imobiliare, a contractat un credit de 28 de milioane de euro de la banca austriaca Investkredit Bank, parte a grupului Volksbank, destinat refinantarii primei cladiri de birouri realizate in Timisoara, precum si dezvoltarii urmatoarelor etape ale proiectului.
Proiectul va cuprinde in total cinci imobile de birouri, dintre care primul a fost deja finalizat si inchiriat unor chiriasi precum IBM, Vodafone, PriceWaterhouseCoopers, Unicredit Tiriac sau Carpatair. Cladirea a implicat investitii de opt milioane de euro, are o suprafata inchiriabila de 7.500 de metri patrati si a fost finalizata in luna octombrie a anului trecut. Al doilea imobil va avea o suprafata inchiriabila de 7.700 de metri patrati, dintre care 2.000 de metri patrati vor fi destinati spatiilor comerciale si serviciilor.
La acordarea acestui credit, banca austriaca a fost asistata de casa de avocatura Bulboaca & Asociatii, prin intermediul Corinei Ionescu, partener in cadrul firmei.
Tranzactia este importanta in contextul actual al pietei imobiliare, in care bancile se declara mult mai reticente in acordarea de finantari dezvoltatorilor, pe fondul crizei financiare mondiale care a atins si Romania.
"Aceasta tranzactie reprezinta pentru Investkredit cea mai recenta finantare a unui proiect comercial de dezvoltare imobiliara in Timisoara, subliniind interesul bancii pentru zona de vest", a subliniat Claudiu Ferentz, directorul executiv al filialei locale a Investkredit Bank. Piata spatiilor de birouri din provincie este slab dezvoltata in prezent, atentia dezvoltatorilor fiind concentrata in special asupra pietei office din Capitala.
ModaTim nu este singurul producator din industria confectiilor care a valorificat terenul avut in proprietate, mai multe proiecte din Bucuresti si din tara fiind dezvoltate pe loturile unor foste fabrici de textile. Cu toate acestea, in general, producatorii au preferat sa cedeze terenurile unor dezvoltatori specializati, cum este cazul fabricilor Tricodava din Bucuresti, Maratex din Baia Mare sau Tricotaje Somesul din Cluj, unde au fost incepute proiecte de centre comerciale sau ansambluri rezidentiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO