Companii

Modernizarea aeroportului Otopeni: ce înseamnă şi când ne luăm rămas-bun de la Băneasa

Ce înseamnă modernizarea aeroportului Otopeni şi când ne luăm rămas-bun de la Băneasa

Autor: Razvan Muresan

22.03.2011, 20:52 93

Sfarsitul lunii martie le va aduce pasagerilor care zboara dinOtopeni mai multe porti de imbarcare la burduf siimplementarea fluxurilor Schengen, desi aderarea Romaniei laspatiul unic european s-a amanat.

Modernizarea costa 150 de milioane de euro si va fifinalizata anul viitor. Cat de necesara era extinderea celui maimare aeroport al Romaniei?

Al treilea obiectiv al programului de dezvoltare si modernizarea Aeroportului "Henri Coanda" Otopeni este pe cale sa se incheie lafinalul acestei luni.

Pana acum, din faza a treia de modernizare s-aubifat primele doua puncte: constructia parcarii auto de 500 delocuri din luna iunie 2010 si reconfigurarea terminalelor SosiriInternationale si Curse Interne in noul terminal Sosiri Schengen/non-Schengen cu doua noi benzi de bagaje din decembrie 2010.

Oficialii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti urmeaza sainaugureze extinderea zonei de imbarcare prin burdufuri si saimplementeze fluxurile Schengen. Extinderea Finger este un obiectivcare a implicat, de fapt, prelungirea salii de imbarcare pentrudestinatiile internationale a terminalului Plecari.

Lucrarile au inceput in luna august 2009, s-au derulat fararestrictii de trafic si s-au finalizat intr-un an si jumatate.Citiţi mai mult despre modernizarea aeroportului Otopeni pewww.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO