Companii

Modex, companie de tehnologie fondată de Mihai Ivaşcu, a semnat un contract pe patru ani cu FIFA pentru implementarea de blockchain şi are colaborări cu cluburi de fotbal din Spania sau Italia

Modex, companie de tehnologie fondată de Mihai Ivaşcu,...

Autor: Bogdan Alecu

07.03.2024, 10:30 1067

Modex, companie de tehnologie fondată de Mihai Ivaşcu şi care în 2023 intra în topul ZF al celor mai valoroase start-upuri, a semnat în octombrie anul trecut un contract cu FIFA pentru tehnologia blockchain. Miza im­plementării tehnologiei blockchain constă în identificarea şi unor noi surse de venituri atât pentru FIFA, federaţii de fotbal, cât şi cluburi de fotbal.

„Am început în octombrie colaborarea cu FIFA şi am devenit principalul partener pe partea de blockchain şi Web 3.0. A fost un proces lung, dar i-am convins şi am semnat un parteneriat pe patru ani, interval în care tot ce înseamnă NFT Marketplace, Web 3.0, digital şi toate iniţia­ti­vele pe blockchain vor fi dezvoltate în colaborare cu Modex. Am angajat recent 30 de oameni, mai avem alte 30 de poziţii deschise pentru acest contract. Vom recruta în Israel, Elveţia şi România. Avem centrul operaţional în Elveţia acum. Căutăm tineri pasionaţi de tehnologia blockchain, oameni motivaţi care să îşi pună amprenta pe un parteneriat cu FIFA“, a spus Mihai Ivaşcu, cofon­dator al Modex.

„Ca fan al unei echipe de fotbal poţi cumpăra o şapcă spre exemplu, dar nu vrei să cumperi şapca unei echipe adverse. Dar dacă ar fi o ediţie limitată, atunci eşti tentat să o cumperi pentru a o vinde ulterior. Ca exemplu, o poţi cum­păra la început cu 100 de euro şi să o vinzi ulterior cu 200, investiţie similară cu ce vedem în artă. Dar prin sistemul actual, vânzătorul original încasează un venit doar la prima vânzare. Prin implementarea tehnologiei blockchain, un item poate genera venituri pe termen lung, deoarece vânzătorul original primeşte comision din vânzările ulterioare“, a spus Mihai Ivaşcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO