Companii

Murfatlar investeste in controlul calitatii

05.10.2004, 00:00 28

Murfatlar Romania a finalizat recent un program de investitii in valoare de 73,9 miliarde de lei, din care jumatate reprezinta fonduri SAPARD, destinat achizitionarii de echipamente de productie, informeaza reprezentantii companiei.
Fondurile au fost alocate, in principal, catre modernizarea echipamentelor de productie si cresterea controlului calitatii vinurilor.
De asemenea, investitiile au vizat si imbunatatirea calitatii produselor finite, a subproduselor si a transportului semifabricatelor.
"Investitiile consistente care au avut loc in ultima perioada pregatesc Murfatlar Romania pentru piata comuna de dupa aderarea la Uniunea Europeana", a declarat directorul general al companiei, Viorel Potirniche.
Producatorul de vinuri are planificate, pentru urmatorii doi ani, investitii de pina la zece milioane euro pentru achizitionarea de utilaje si intinerirea suprafetelor cultivate cu vita de vie.
Piata interna absoarbe aproximativ 80% din productie, diferenta de 20% fiind exporturi. Principalelle destinatii la extern sint SUA, Marea Britanie, Germania, Finlanda, Suedia, Rusia, Israel si Belgia.
Murfatlar Romania SA a fost infiintata in anul 2002, capitalul social apartinind in totalitate unor actionari romani.
In 2003, compania a raportat o cifra de afaceri de 428,6 miliarde lei si un profit net de 102,7 milioane lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24