Companii

Nabucco se ţine de termenele anunţate, deşi şeful OMV a anunţat întârzieri

Nabucco se ţine de termenele anunţate, deşi şeful OMV a anunţat întârzieri

Autor: Roxana Petrescu

12.10.2011, 14:36 412

Reprezentanţii consorţiului Nabucco menţin termenele de realizare ale proiectului anunţate ultima dată, respectiv demararea construcţiei în 2013 şi finalizarea până în 2017, deşi Gerhard Roiss, şeful OMV, a spus ieri că gazoductul ar putea avea o întârziere de un an.

Grupul austriac OMV face parte din consorţiul Nabucco alături de MOL (Ungaria), RWE (Germania), Botas (Turcia), Transgaz (Romania) şi Bulgargas (Bulgaria).

"Aşa cum am mai declarat, calendarul Nabucco este dependent the disponibilitatea surselor de gaze naturale. În momentul de faţă aşteptăm decizia consorţiului Shah Deniz II înainte de a reevalua acest calendar. Demararea construcţiei este în continuare planificată pentru 2013 şi momentan nu estimăm întârzieri. Dorim sa finalizăm construcţia până la sfârşitul lui 2017 astfel încât totul să fie gata pentru exportul de gaze naturale", au declarat reprezentanţii Nabucco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels