Companii

Numărul companiilor româneşti înregistrate în Bulgaria a crescut de opt ori în cinci ani, la 272

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

05.07.2011, 17:40 160

Numărul companiilor cu capital integral românesc care şi-austabilit sediile centrale în Bulgaria a crescut de opt ori înultimii cinci ani, la 272, potrivit Agenţiei Naţionale pentruVenituri din această ţară, transmite Novinite.

Peste 272 de companii româneşti au depus anul trecut declaraţiifiscale în Bulgaria, comparativ cu numai 33 în 2006, un an înaintede aderarea la UE a României şi Bulgariei, a anunţat marţiAgenţia.
Cele mai multe companii româneşti înregistrate în Bulgaria se aflăîn oraşul Ruse de pe malul Dunării, la 60 de kilometri deBucureşti, unde sunt înregistrate un număr de 93. În Sofia se aflăalte 93 de firme româneşti, iar în Varna 22.

O creştere mare a avut loc şi în cazul companiilor provenite dinGrecia.

Astfel 2.072 de companii elene au depus anul trecut declaraţiifiscale la autoritatea de profil din Bulgaria, de trei ori maimulte faţă de 2006.

Circa 800 de firme elene au fost înregistrate în Bulgaria înprimul semestru, iar un număr aproximativ egal este aşteptată săfacă acest lucru în a doua parte a anului.

Potrivit agenţiei bulgare, creşterea numărului de companiiromâneşti şi greceşti înregistrare în Bulgaria a fost determinatăde taxele mai mici şi simplificarea condiţiilor pentru înfiinţareafirmelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO