Companii

Numărul firmelor nou înfiinţate s-a redus puternic în primele şapte luni ale anului, la 60.634 companii, cu 31% mai puţine decât în perioada similară din 2019. Cele mai multe au intrat pe zona transportului şi depozitării

Numărul firmelor nou înfiinţate s-a redus puternic în...

Autor: Roxana Rosu

02.09.2020, 13:13 95

Numărul firmelor nou înfiinţate s-a redus puternic în primele şapte luni ale anului, la 60.634 companii, cu 31% mai puţine decât în perioada similară a anului trecut, dar trendul s-a temperat faţă de perioada ianuarie-aprilie, când scăderea se cifra la 47%, arată o analiză Keysfin.

„Chiar dacă efectele seismului cauzat de pandemia de Coronavirus încă se simt, cele mai recente date arată că economia începe să îşi revină, iar antreprenorii şi investitorii sunt mereu atenţi la ceea ce funcţionează şi generează venituri şi profit, dovadă fiind orientarea rapidă a acestora spre sectorul energiei, pe fondul liberalizării recente a pieţei gazelor, precum şi spre transport şi depozitare, în contextul creşterii comenzilor online” a declarat Roxana Popescu, Managing Director KeysFin.

Din punct de vedere geografic, cele mai multe companii au fost înfiinţate în Bucureşti (9.810 companii, cu 7,5% mai puţine decât în primele 7 luni din 2019), Cluj (3.116 companii, cu 23% mai puţine decât în aceeaşi perioadă din 2019) şi Ilfov (2.878 companii, respectiv cu 5% mai puţine înmatriculări decât în primele luni din 2019 şi totodată cea mai mică scădere procentuală judeţeană).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO