Companii

Numele lui Popoviciu, cel care controlează mall-ul din Băneasa, apare în afacerea mallului Tiago Oradea

Numele lui Popoviciu apare în afacerea mallului Tiago Oradea
20.06.2010, 23:49 207

Mallul Tiago din Oradea, aflat în faliment, a fost cumpărat lalicitaţie de către o firmă care are aceeaşi adresă cu firme dinsfera de influenţă a miliardarului Gabriel Popoviciu, carecontrolează proiectul Băneasa din Capitală.

Mallul a fost vândut pentru 30,5 mil. euro la finalul săptămâniitrecute, preţul plătit fiind cu 40 mil. euro sub nivelulinvestiţiei realizate de grupul irlandez Mivan, dezvoltatorulproiectului. UniCredit, banca finanţatoare, îşi va recupera cele 30mil. euro acordate pentru construcţie, în timp ce Mivan-Kier, firmacare l-a construit, şi alţi furnizori negarantaţi, vor fi nevoiţisă-şi asume pierderile. Adresa sediului social al firmei ShoppingCenter Holding, şi unul dintre acţionari, Dumitru Ciocoiu, leagănumele cumpărătorului de cel al omului de afaceri GabrielPopoviciu, proprietarul proiectului Băneasa din nordulBucureştiului.

Potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, Popoviciu ia încalcul să se implice în proiectul de la Oradea, "dacă vor ficondiţii prieteneşti". Reprezentanţii Casei de InsolvenţăTransilvania, lichidatorul proiectului şi organizatorul licitaţiei,spun că reprezentantul firmei Shopping Center Holding a fostavocatul Cristina Dinu.

Ţinând cont de preţul de achiziţie, proprietatea poate aduce unrandament anual de 10% în euro cu condiţia închirierii întreguluispaţiu de 25.000 de metri pătraţi la un nivel de 10-12 euro/metrulpătrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO