Companii

O fabrică de lângă Satu Mare produce cu 16 angajaţi jucării din lemn care iau drumul exportului

O fabrică de lângă Satu Mare produce cu 16 angajaţi...

Autor: Cristina Roşca

02.02.2014, 12:33 2560
Zoltan Amik: Un avantaj al activităţii noastre este şi faptul că suntem dispuşi să dezvoltăm împreună cu partenerii nostri străini modele noi şi chiar să le livrăm cantităţi mai mici sub formă de lot de mostre, ceea ce nu poate fi realizat de către un partener din zona asiatică din cauza costurilor de transport.
 
Compania Amik Woodman, un business pornit în urmă cu 18 ani de un antreprenor local, produce astăzi la opt kilometri de Satu Mare, într-o fabrică de 1.600 mp, jucării din lemn care iau drumul exportului, către ţări precum Germania, Franţa, Olanda, Ucraina sau Rusia.
 
„Activitatea companiei noastre a început în anul 1996, dintr-o pasiune a tatălui nostru, inginerul Amik Gavril,  pentru crearea de articole din lemn destinate copiilor, pentru a le oferi posibilitatea de a-şi petrece timpul într-un mediu sănătos şi ecologic“, spune Zoltan Amik, director de export în cadrul companiei. El conduce producătorul de jucării împreună cu fratele său.
 
Zoltan Amik îşi aminteşte că tatăl său a pornit la drum cu fonduri proprii. El a iniţiat odată cu producţia şi un program de ajutorare şi formare profesională a unor tineri din mediul social dezavantajat. Astăzi compania are 16 angajaţi şi afaceri de 1,3 milioane de lei în 2012, ultimul an pentru care există informaţii privind cifra de afaceri. Rezultatele raportate de companie o poziţionează în topul celor mai mari 20 de producători locali pe o piaţă totală de doar 30 de milioane de euro. Deşi producţia de jucării este mică, consumul local de jocuri, jucării şi console este de peste cinci ori mai mare - 170 mil. euro - , cea mai mare parte a jucăriilor venind din import.
 
„În anul 1997 Amik Woodman a vândut primele balansoare pentru copii  şi primele lustre pentru camere de copii.“

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24