Companii

Octavian Bădescu, omul de afaceri care a fondat compania Sameday şi apoi a vândut-o către eMag: Inflaţia este o problemă care preocupă într-o măsură prea mică societatea, care este prea tolerantă cu ea

Octavian Bădescu

Octavian Bădescu

Autor: Mara Rolea

03.02.2022, 16:15 456

Omul de afaceri deţine în prezent compania de consultanţă şi intermediere imobiliară Freedom Group. Octavian Bădescu a lansat recent cartea ,,Pentru o Românie de aur“, care propune idei alternative la structura actuală a societăţii şi economiei.

Octavian Bădescu, omul de afaceri care a fondat compania de curierat Sameday şi pe care a vândut-o apoi către eMag, spune că societatea de astăzi este prea puţin preocupată de inflaţie pe cât ar trebui, din punctul său de vedere.

„Societatea este prea tolerantă cu inflaţia în raport cu importanţa ei, în sensul în care dacă munciţi opt ore zi şi câştigaţi 80 de euro asta înseamnă un câştig de 10 euro pe oră. Dacă cheltuielile cu casa, mâncarea şi utilităţile ajung la 60 de euro, rămâneţi cu 20 de euro, practic aţi amânat consumul pentru cantitatea de bunuri şi servicii în echivalentul celor două ore muncite. Într-un sistem corect arhitecturat economic, ar fi trebuit ca şi peste 5, 10, 20 de ani să aveţi acces la aceeaşi cantitate de bunuri şi servicii echivalente pentru acele două ore muncite pe care nu le-aţi consumat în trecut şi în viitor“, spune Octavian Bădescu, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO